İçeriğe geç
← Haberler Yeni Modeller

Renault Boreal Türkiye pazarında ÖTV avantajıyla yerini aldı

14 Haziran 2026

Renault'un Türkiye'deki üretim tesislerinde hazırlanan yeni C segmenti SUV modeli Boreal, iç pazarda satışa başladı. Araç, ÖTV muafiyetine uygun özelliklerle müşterilerin karşısına çıkıyor ve yerli üretimin önemli bir temsilcisi konumunda bulunuyor.

OYAK ve Renault ortaklığının 400 milyon Euro'luk yatırım stratejisinin çıktılarından biri olan Boreal, sadece tüketicilere yönelik bir ürün değil, aynı zamanda Türkiye'nin otomotiv endüstrisine ve genel ekonomik yapısına katkı sağlayacak bir araç olarak değerlendiriliyor. Türk pazarında yerli üretim ve ÖTV muafiyeti kombinasyonu, fiyat rekabet gücünü artıran önemli faktörler arasında yer alıyor.

Bu haber, güncel otomotiv gündeminden derlenen bilgilerle Arabaport editör ekibi tarafından özgün biçimde hazırlanmıştır.

Diğer Haberler

Tümü →